nia

nia on tanssia, jossa mikä tahansa liike kelpaa tanssiksi - tärkeintä on että liike tuntuu hyvältä. tämä saa liikkeen ja tanssin helposti muuttumaan luonnolliseksi osaksi elämää ja samalla opit herkemmin aistimaan mikä tekee juuri sinun kehollesi hyvää. kun elät sovussa kehosi kanssa, voit paremmin ja näytät paremmalta. juuri tästä niassa on kysymys.

nian kehittivät urheilun ammattilaiset debbie ja carlos rosas usassa jo vuonna 1982 kyllästyttyään ikuisiin urheiluvammoihin, joita mekaanisesta, pumppaavasta ja hampaat irvessä tehtävästä liikunnasta helposti syntyy. niassa kunnioitetaan kehon viisautta ja sen kykyä parantaa itse itseään. mielikuvat tekevät liikkumisesta mielekästä ja lisää väriä saadaan tunteista, jotka nekin voi ottaa vapaasti liikkeeseen mukaan - voit välillä tunnustella miltä tuntuu liikkua epävarmana ja miltä voitonriemuisena, jolloin huomaat kuinka paljon tunteesi vaikuttavat kehoosi. niassa hengityksen annetaan kulkea vapaasti ja siitä saa kuulua myös ääni - itämaisista lajeista lainattuja iskuja ja potkuja voi ryhdittää kunnon huudoilla, mikä auttaa saamaan tehokkaammin myös keskivartalon syvät tukilihakset käyttöön ja samalla tunnet itsesi voimakkaammaksi - löydät oman tahtosi.

niassa voit leikkiä liikkeellä kuten lapsilla on tapana. voit kuvitella käsiesi lentelevän perhosina tai avautuvan linnun siipinä, kehosi huojuvan puunrunkona tai monihaaraisena pohjahiekkaan kiinnittyneenä merilevänä ja näihin mielikuviin lihaksesi vastaavat aktivoitumalla eri tavalla. liikkeessä on siis kehosi lisäksi mukana mielesi, tunteesi ja sielusi, jolloin liikunta on kokonaisvaltainen kokemus, jossa arkiset ajatukset jäävät unohduksiin. niassa emme noudata totuttuja kaavoja, joten se voi herättää erilaisia tunnereaktioita, joita tarkkailemalla voi oppia itsestään uusia asioita. suosittelen kokeilemaan - nia voi muuttaa elämääsi, kuten se muutti minun elämääni - avaamalla uusia näköaloja, joita en ennen uskonut mahdollisiksi.

"our hope is that you will fall in love with being in your body.

that the comfort and pleasure you create and feel,
will guide you toward greater health, wellbeing and self-love."

- debbie and carlos rosas, the creators of nia

lisätietoja niasta:
www.nianow.com